24 tuntia Marseillessa

Isot laivat lähtevät isoista satamista. Marseillessa on iso satama, ja sieltä minunkin ison laivan piti lähteä. Ennen lähtöä minulle jäi kuitenkin vuorokausi aikaa tutkia tätä Ranskan suurinta satamakaupunkia.

Ranskalaisten ruokailuajat ovat maan suurin mysteeri, ja tuntui siltä että itsellä kun on nälkä niin ravintolat on kiinni. Onneksi Mäkkärit ja Burger Kingit palvelevat kellon ympäri, ja niistä saa paikallista perinneruoka eli ranskanperunoita. Marseillessa yövyin halvassa hostellissa, ja sieltä kun oli muutakin porukkaa menossa Olympique Marseillen Eurooppa-liigan peliin, niin päätettiin mennä stadikalle pubin kautta.

Muutaman tuopin jälkeen huomattiin että tässähän alkaa olla kiire jos meinaa ehtiä peliin. Sitten vielä joku keksi haluta juustohampparia, joten ennen metroon hyppäämistä käytiin vielä Mäkkärissä härväämässä. Marseillen metrossa on 2 linjaa, joten sillä on hankala idiootinkaan eksyä. Lopulta stadikalla oltiin kymmenisen minuuttia pelin alkamisesta, mutta tuskinpa missattiin mitään tärkeää.

dav

Eikä oltaisi missattu vaikka oltaisiin tultu vasta yliajalla. Vierailija Red Bull Salzburg oli jo varmistanut lohkovoiton, ja Marseillekin riitti jatkoonpääsyyn tasapeli. Ja silloin kun on kaksi porukkaa jolle tasapeli on ok tulos, niin peleissä ei yleensä hirveästi tapahdu. Huolimatta 0-0 loppuluvuista pössis Marseillen fanipäädyssä oli kivan äänekäs. Salzburgin Punainen Härkä on sponsorinimineen niin vastenmielinen seura, etten soisi sitä kenenkään kannattavan. Toisaalta käytiinhän mekin silloin Belgiassa asti Team Teho-sportin peliä katsomassa.

Seuraavana päivänä oli vielä ennen laivan lähtöä kivasti aikaa nähtävyyksien kiertelyyn. Menimme samaan pubiin kuin edellisenä iltana. Norjalaisen lyhytelokuvaohjaajan kanssa seitinohuita ranskalaistyyppisiä ottaessamme aika lensi, ja yhtäccii olikin kiire laivaan.

dav

Marseillesta näin siis kaksi monikansallista hampurilaisravintolaa, yhden englantilaispubin ja yhden huonon futispelin. Onnistunut vierailu sanoisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *