5 Pitkää päivää Atlantilla

Puolen päivän stoppi Teneriffan Santa Cruzissa tuli tarpeeseen, koska parin päivän laivalla olon jälkeen oli kiva kävellä kiinteällä maalla. Surffailin nettiä, shoppailin kevyempää vaatetta ja söin kebappia. Saarelle olisi paremmalla ajalla lähtenyt mielellään pidemmällekin kiertelemään, eikä Santa Cruz ainakaan ensituntumalta ollut mikään maailmanlopun turistirysä. Laivan lähdettyä laiturista edessä olisi seuraavan viiden päivän ajan pelkkää merta.

Päivä 1

Ensimmäistä kertaa aurinko paistaa niin että kannella tarkenee makoilla kekeilyshortseissa aurinkoa ottamassa. Käyn lounaalla jälleen kahdesti. Buffetin jonossa edessä koomaileva herra Parkinson alkaa ottaa hermoille. Täällä on totuttava siihen että aina on edessä hidastelevia mummoja. Ensin etuillaan ja sitten hidastellaan, koittakaa nyt olla! Illalla keulabaarissa esiintyy espanjalainen Arja Koriseva esittäen 80-luvun välimeripoppia.

Päivä 2

Tiedä onko se netittömyys vai mikä, mutta pitkästä aikaa olen pystynyt keskittymään kirjan lukemiseen tuntikausiksi kerrallaan. Keskusradiossa laivan käytävillä on siirrytty soittamaan joululauluja. Olisin pärjännyt ilmankin. Päikkäreillä näin unta että mulle oli alettu antaa sanomalehdissä käskyjä mitä tehdä. Päivän toinen viesti käski tehdä 30-litraisen lettutaikinan. Liikaa aurinkoa?

Päivä 3

Näppärää kun joka aamu kelloja siirretään tunti taaksepäin. Voi ottaa vielä muutaman torkutuksen ja silti ehtii aamupalalle. Flunssa iski, mutta niin täällä tuntuvat köhivän ja niiskuttavan kaikki muutkin.

Päivä 4

Jalat kaipaisi jo kiinteetä maata alleen. Buffetin suklaakakkuakaan ei viitsi enää santsata kolmatta kertaa. Päivät on alkaneet noudattaa samaa kaavaa. Aamupala, makoilua kannella, lounas, päikkärit, iltapäiväkahvi, lisää makoilua kannella, iltashow, päivällinen, rommikola ja nukkumaan. Voice of the Sea:n voitti Mario kappaleella O Sole Mio.

Päivä 5

Havahdun koomailemasta puhvettijonossa. Mehulaatuja on tarjolla omena ja appelsiini, mutta valinnan tekemiseen menee ainakin 10 sekuntia. Olenkohan muuttumassa saksalaiseläkeläiseksi? One  us, One of us!

Päivä 6

Maata näkyvissä! Eikä hetkeäkään liian aikaisin. Barbados!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *