Hyvä päivä

Välillä kaikki onnistuu niin nappiin että tulee oikein sellanen voittajafiilis. Yleensähän mulla autot hajoilee pitkin Pohjanmaata tai juoksukakka yllättää Burmalaisella bussiasemalla, mutta nyt meni just niinku elokuvissa.

Ranskan Guyana osoittautui sikamaisen kalliiksi maaksi, ja eilen illalla otin optimistiseksi tavoitteeksi päästä päivän aikana kerralla Kourousta vajaat 200 kilometriä Brasilian suuntaan, ja vielä rajasta yli. Kotona se olisi tietysti lyhyt matka, mutta täällä kaikenlainen extra härvääminen hidastaa matkantekoa.

Heti aamulla kun kyselin majapaikan pitäjältä miten päästä itään, lupasi hän heittää minut töihin mennessään 50 kilsaa Cayenneen asti. Tämä “hostelli” oli muutenkin onnenpotku, sillä viidellätoista eurolla sain nukkua riippumatossa ukon autotallissa, kun kaupungin hotellit olisivat maksaneet vähintään 80 euroa. Cayannessa löysin heti ensimmäisen kulman takaa Toyota Hiace-armeijan ja yksi kimppatakseista olikin lähdössä sopivasti tunnin päästä rajalle.

Edes kiinalaiskahvilassa syöty sämpylä ei ollut liian tulinen, niinkuin yleensä tuppaavat täällä olemaan. Kiinalaisten lounasbaarit ja nakkikioskit on koko maassa ainoita paikkoja missä oli varaa syödä kohtuuhinnalla. Hiacekuski ajoi reikä päässä rajalle, ja rajajoen töyräällä oltiin hyvissä ajoin iltapäivällä. Venekuskikin löytyi samantien, eikä hinnastakaan tarvinnut ruveta vääntämään.

Brasilian puolella leima lyötiin poliisiasemalla passiin turhia paluulippuja kyselemättä, ja ilmastoitu hotellihuone löytyi heti seuraavalta kadulta viidellätoista eurolla. Nyt kello viideltä istun jo hotellin terassilla taskut Brasilian rahaa täynnä ja pössyttelen tavaksi muodostunutta rajanylityssikariani.

Kirjoittelen vielä paremmalla ajalla lisää noista kolmesta pikkumaasta ja siitä kannattaako niihin kenenkään mennä.

2 vastausta artikkeliin ”Hyvä päivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *